Het is bijna zover: 1 augustus Halve Marathon Lauwersoog

Foto: Halve Marathon Ulrum Lauwersoog

Het bestuur van de Halve marathon is er klaar voor en de vrijwilligers ook. Op 1 augustus zal de 25e editie van de Halve Marathon om 14.00 uur van start gaan vanaf Lauwersoog. Het belooft een bijzondere dag te worden met een feestelijk tintje!

Twee sterke vrouwen

Twee sterke vrouwen zullen de wedstrijd lopen, te weten Simret Restle, de Duitse kampioen halve marathon 2015 en Sharon Tavengwa (Zimbabwe). Sharon is de echtgenote van 7-voudig Nederlands marathonkampioen Luc Krotwaar. Na de bevalling van haar eerste kind heeft zij de training weer opgepakt en wil graag lopen in Lauwersoog. Bij de voorinschrijving hebben zich al 200 lopers aangemeld.

Het startschot zal gegeven worden door Leo Cullens die aan de wieg van dit grote evenement heeft gestaan.

Vrijwilligers

Voor de vrijwilligers treedt de band Vangrail ’s avonds op in de feesttent van Neptunus, vanaf 19.00 uur, dus meteen na het opruimen van de Halve Marathon. Een optreden dat voor alle trouwe vrijwilligers gratis te bezoeken is, als dank voor de jarenlange inzet.

Voor ieder ander die dit optreden wil bijwonen zullen er kaarten in de voorverkoop van € 10,– en op de avond zelf € 12,50. Kaarten zijn bij Neptunus in de voorverkoop te verkrijgen.

Optreden

In de pauzes van het optreden van Vangrail zal er aandacht besteed worden aan de Ulrumse lopers van de Halve Marathon en uiteraard aan de vrijwilligers die dit evenement samen met de sponsors ieder jaar weer mogelijk maken.

Lees ook: Halve Marathon Ulrum Lauwersoog

 

Cookieinstellingen