Veel vrijwilligers actief tijdens NL Doet in De Marne

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart jl. organiseerde het Oranje Fonds voor de twaalfde keer de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Elk jaar doen meer organisaties en vrijwilligers mee aan de actie. In gemeente De Marne konden vrijwilligers helpen bij scholen, sportverenigingen, culturele –  en zorginstellingen, musea en dorpsbelangen.

Het startsein voor de actie werd vrijdag gegeven door wethouder Mariette de Visser bij Montessori basisschool De Getijden in Pieterburen. In bijzijn van leerlingen, ouders, leerkrachten en buurtbewoners stak de wethouder de eerste spade in de grond voor het bouwen van een brood- en pizzaoven in de schooltuin.

Gedeputeerden staken de handen uit de mouwen in en rondom de kerk van Hornhuizen. De kerktoren werd geveegd en de speeltoestellen in de speeltuin schoongemaakt. Het Zwembad De Marne e.o. in Leens greep de NL Doet actie aan om het zwembad klaar te maken voor het volgende zwemseizoen. Kleedkamers werden voorzien van leuke muurdecoraties en kleine reparaties werden uitgevoerd. Zwembad De Marne in Leens gaat 30 april open. Vrijwilligers makten het bad klaar voor nieuwe seizoen.

De meeste klussen waren te doen op zaterdag. In de dorpen Kloosterburen, Ulrum, Zoutkamp en Eenrum konden vrijwilligers terecht bij verschillende organisaties. Zo werd er ook dit jaar met vele vrijwilligers hard gewerkt in het Visserijmuseum in Zoutkamp. Het museum werd van binnen en buiten schoongemaakt en het zweet stond bij menig vrijwilliger op het voorhoofd. Toch hadden de vrijwilligers een voldoen gevoel na hun inzet. Tal van schoonmaakklussen werden door vrijwilligers geklaard, waaronder het schoonmaken van de vitrines.Hiske Sterkenburg kweet zich uitstekend van deze taak, zoals op de foto, door de vitrine heen genomen, goed is te zien.

nl-doet 022

En in Mensingeweer werden de zolders van Molen De Hollandse Welvaart opgeruimd zodat er ruimte is voor de molenaars om te malen.

Zo’n 15 jongeren van terra Winsum en wat van de vrijwilligers van DoeZoo hebben het hek van de varkens vervangen en het hok 2 keer zo groot gemaakt. Voor de konijnheuvel werd ook een nieuw hekwerk gemaakt.

Deelnemende organisaties en het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum kijken tevreden terug op de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Dankzij het zonnige weer en de extra helpende handen van vrijwilligers, die zich via de website van NL Doet hadden aangemeld,  konden veel klussen worden afgerond.   

 

 

 

Cookieinstellingen