Wierden en Borgen geeft huurkorting aan jongeren tot 23 jaar

Foto: Wierden en Borgen

Jongeren kunnen sinds begin dit jaar reageren op een groter aantal woningen van Wierden en Borgen. Dat kan doordat Wierden en Borgen huurkorting geeft aan jongeren tot 23 jaar.

Op tijd inschrijven is wel belangrijk, de inschrijftijd is bepalend voor de toewijzing. Jongeren tot 23 jaar kunnen reageren op woningen tot 500 euro. In de praktijk is de huur lager,  maximaal 409,92 euro. Wierden en Borgen geeft die huurkorting, zodat jongeren tot 23 jaar (afhankelijk van hun inkomen) vervolgens ook nog huurtoeslag kunnen aanvragen. Zodra de oudste in het huishouden 23 wordt, gaat de huur weer naar het normale niveau.

Veel jongeren starten eerst met een huurwoning, anderen kiezen meteen voor een koophuis. Kiest iemand eerst voor een huurhuis, dan is inschrijving bij een woningcorporatie nodig. Wierden en Borgen is de grootste in het gebied tussen Zoutkamp, Roodeschool en Adorp en Ten Boer. Inschrijving kan vanaf 18 jaar. Op de website van Wierden en Borgen is te zien welke woningen leegkomen en op dat aanbod kan worden gereageerd. Degene met de langste inschrijftijd krijgt de woning aangeboden.

Een adviesgroep van jongeren heeft vorig jaar  aangegeven dat er te weinig aanbod voor jongeren is. Dat neemt Wierden en Borgen serieus. Het proefproject met huurkorting draait in ieder geval tot eind 2017.

Meer informatie op: www.wierdenenborgen.nl.

Cookieinstellingen