Clubs gemeente De Marne

Eenrum – Bedum werd zondag afgelast. De consul oordeelde na keuring dat het hoofdveld onbespeelbaar was, iets wat zelden voorkomt in Eenrum. Kloosterburen was vrij, zodat er nog drie wedstrijden van de zaterdag overbleven. Hieronder de verslagen.

FC LEO – ODV

FC LEO kende een bliksemstart tegen middenmoter ODV. Binnen tien minuten had goalgetter Rowan Rozema namens de thuisploeg al twee keer het net gevonden. Halverwege de eerste helft deden de gasten uit Wijnjewoude iets terug, 2-1. Met deze stand werd er ook gerust.

Na de pauze scoorde ODV nog de gelijkmaker en daar bleef het dan ook bij. Duur puntverlies voor FC LEO, maar erger is het verlies van topscorer Rowan Rozema. Tijdens de wedstrijd kwam hij ongelukkig neer, waarbij de schouder uit de kom schoot. Zoals het lijkt zal hij minstens 6 weken uit de running zijn

ZEESTER – VELOCITAS

Het was een andere voorbereiding dan normaal, “maar als het een garantie is voor drie punten, dan speelt Zeester volgende week weer in een nieuw tenue”, aldus elftalleider Andries Zuidersma.

Daar zal sponsor Jelle Bos toch wel even anders over denken. Alhoewel………. de eigenaar van BMS heeft wel iets met Zeester, vandaar ook de nieuwe kleding en de daarbij behorende sponsorovereenkomst met de Zoutkamper voetbalvereniging.

De foto werd op Lauwersoog gemaakt, de basis van BMS, Bos Marine Services.

Zeester swingt in nieuw tenue

Om half drie werd er afgetrapt op sport Toerkamp en het was duidelijk dat Zeester nog wat goed te maken had. Immers, in Groningen verspeelden de Zoutkampers in de slotminuten nog een 3-1 voorsprong. Het werd uiteindelijk 4-3 voor de Stadjers. Dit keer liep het heel anders.

Van het beginsignaal was het Zeester dat de wedstrijd controleerde. Velocitas werd de mes op de keel gezet en dat leidde in de 16de minuut in de 1-0. Het was Vijko Postma die een afgemeten voorzet gaf op Vince van der Veen, die met het hoofd de bal tegen de touwen werkte.

Dat was het begin van de periode waarin Zeester misschien wel het beste spel sinds de heroprichting aan het publiek liet zien. Velocitas had zeer veel moeite met de snelle Vijko Postma en de spitsen Vince van der Veen en Danny Beerda. Toch moest er tot de 29ste minuut worden gewacht alvorens het thuispubliek weer kon juichen. Het was wederom Vince van der Veen die scoorde, dit keer vanuit een vrije bal van buiten het strafschopgebied, 2-0. Niet veel later viel ook de 3-0. Henry Nienhuis ging goed door op de doelman van de Groningers en wist aanvoerder Danny Beerda te bereiken die simpel kon binnen tikken. Zeester liet daarna de teugels wat vieren, aangezien het tempo moordend was en geen 45 minuten aaneen is vol te houden. Dit resulteerde in wat kansen over en weer, maar gescoord werd er niet. Totdat Cees ‘Chielini’ de Jong in de 45ste minuut aan de noodrem moet trekken. De zeer goed leidende scheidsrechter Vellinga uit drachten kon niet anders dan de Zoutkamper de gele kaart te tonen en de bal op de stip te leggen. Vanaf 11 meter was het vervolgens Emiel Jansen die de ruststand op 3-1 bepaalde.

Toen Velocitas kort na rust via een treffer van Jeffrey Doornbos terugkwam tot 3-2, zal de heenwedstrijd ongetwijfeld weer door de hoofden van de Zoutkampers hebben gespookt. ‘Velo’ kreeg daarna nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar doelman Daniel Veenstra wist z’n doel verder schoon te houden. De A-junior verving eerste doelman Martijn Wieringa en deed dat verrassend goed. Zeester was weer wakker, rechtte de rug en herstelde zich op het juiste moment en vocht zich terug in de wedstrijd, met de 4-2 van Vince van der Veen tot gevolg. Deze treffer werkte bevrijdend en Zeester pakte het goede spel weer op.  Zeester kreeg hierna nog aardig wat kansen en in de 86ste minuut maakte Vince van der Veen zijn vierde treffer van de middag, 5-2. Met een doelpunt in de 90ste minuut bekroonde Vijko Postma zijn goede spel, hetgeen de 6-2 eindstand betekende.

Al met al een prestatie van het collectief. Uit het spel van zaterdagmiddag kan worden opgemaakt dat er nog heel veel muziek in dit Zeester zit.

GRONINGER BOYS – VVSV ‘09

Jaap van der Ploeg ging met zijn VVSV ’09 hard onderuit op sportpark West End in Groningen. Daar was Groninger Boys een maatje te groot; de Ulrumers verloren met 7-2.

Vincent Koning (2), Maikel Hoiting en Marc Hoffman (4) waren de schutters bij de Stadjers. Voor VVSV ’09 troffen Hans Steigstra en Nick Buiting doel.